سمپاشی دام سبک و سنگین و اماکن دامی در روستای تازه یاب مانه و سملقان
بنا به گزارش شبکه بهداشت و درمان مانه و سملقان مبنی بر مرگ یک نفر ناشی از تب کریمه و کنگو عملیات سمپاشی دام سبک و سنگین و اماکن دامی در روستای تازه یاب و روستای های اطراف آن انجام شد .

به گزارش روابط عمومی شبکه مانه و سملقان بنا به گزارش شبکه بهداشت و درمان مانه و سملقان مبنی بر مرگ یک نفر ناشی از تب کریمه و کنگو عملیات سمپاشی دام سبک و سنگین و اماکن دامی در روستای تازه یاب و روستای های اطراف آن انجام شد .
سرپرست شبکه دامپزشکی مانه و سملقان افزود: پیرو تماس تلفنی و مکاتبه شبکه بهداشت مانه و سملقان و دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر یک مورد مرگ ناشی از بیماری تب کریمه کنگو در روستای تازه یاب این شهرستان اکیپ های عملیاتی این شبکه در اسرع وقت در محل حاضر و نسبت به سمپاشی اماکن دامی و عملیات مبارزه با انگلهای خارجی در دام سبک و سنگین اقدام نمودند. در این عملیات تعداد 5333 راس گوسفندو بز حمام ضد کنه شد و تعداد 887 راس دام سنگین و 43720 متر مربع از اماکن دامی این روستاها سمپاشی گردید .
دکتر احمد برات پور اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است و در دام هیچ گونه علائم بالینی ندارد و از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام آلوده به انسان منتقل و در فصول گرم سال شیوع پیدا میکند.
دکتر احمد برات پور از مردم خواست با توجه به فصل گرما تا در خرید گوشت دقت کنند و گوشت موردنیاز را از مراکز عرضه مجاز و مورد تائید سازمان دامپزشکی تهیه کنندودرصورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد، پیش از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال (در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری کنند.
وی از دامداران خواست، از نقل و انتقال، خرید و فروش دام های مشکوک و غیر بومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنندو با استفاده از سموم مناسب، دامها و جایگاههای دامی را سم پاشی و از جدا سازی و له کردن کنه های روی بدن دامها جدا خودداری کنند.
وی سمپاشی دامها و اماکن دامی ، خرید گوشت از مراکز معتبر و و استفاده از دستکش هنگام ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری دانست.
نظر دهید